Offerte >
7 januari 2019

Wanneer moet je cocktail shaken en wanneer roeren (stirren)?

Dat James bond zijn Martini liefst shaken heeft en not stirred dat moet ondertussen onze hele blauwe planeet wel weten… en misschien daarbuiten ook al. Ladykiller die hij is, zou je denken dat hij weet waar hij over spreekt. Maar eigenlijk is niets minder waar. Klassieke martini’s, net zoals Negroni’s en Boulevardiers maken onderdeel uit van een rijtje cocktails die je nooit mag shaken. Maar hoe weet je nu welke cocktail je moet shaken en welke je moet stirren (roeren). Wel, hier bestaan enkele richtlijnen voor. Voor meer informatie en leuke cocktailweetjes kan je ook een workshop cocktail shaken boeken.

Een cocktail shaken als…

… je cocktail bereid is met citrus, eiwit en zuivelproducten. Wanneer je cocktail met een van deze ingrediënten gemaakt is, dan is shaken met een Boston of Cobbler shaker de boodschap. Eerst en vooral omdat deze ingrediënten een andere dichtheid dan alcohol hebben en de dynamiek van het shaken zorgt ervoor dat ze goed mengen met de sterke drank. Shaken zorgt ook voor bubbels die cocktails zoals de Hurricane en Tiki’s een zekere sprankelende toets geven. Tot slot zorgt shaken er ook voor dat kleine stukjes ijs zich met de drank gaan vermengen waardoor je cocktail op de beste wijze wordt aangelengd. Want soms is het aanlengen van je cocktail een positief iets.

Een cocktail stirren als…

… je cocktail bereid is met sterke drank en zonder eerder genoemde ingrediënten. Over het algemeen kan je stellen dat sterke dranken een zelfde dichtheid hebben. Het is dus niet nodig om ze te shaken om tot een homogene oplossing te komen. En terwijl shaken voor een ‘verluchte’ cocktail zorgt, zorgt stirren op haar beurt voor het behoud van de zijdeachtige structuur en helderheid van sterke dranken. Tot slot gaat stirring ook het overvloedige aanlengen tegengaan. Belangrijk in cocktails zoals de Manhattan. Het perfecte shaken en stirren is een van de zaken die je leert tijdens een cocktail shaken workshop.

Blijf vooral onze blog op www.justshakeit.nl volgen voor alles over cocktail shaken!

Privacy & Cookies Kantoor Scheveningen
Cocktails maken en eten? Cocktail Workshop Wassenaar Cocktail Workshop Scheveningen Cocktail Workshop Den Haag Cocktail Workshop Hoek van Holland Cocktail shaken Wassenaar Cocktail shaken Scheveningen Workshop cocktail maken Scheveningen Workshop Salsa dansen Scheveningen Cocktail Workshop in de winter Cocktail Workshop in de zomer Cocktail Workshop Bedrijfsuitje Cocktail shaken tijdens familiedag Cocktail shaken met je vrienden Cocktail shaken vrijgezellenfeest Salsa dansen na een cocktail?