Offerte >
16 oktober 2020

Nederlandse Gins

Wist u dat steeds meer Gin & Tonic bars Nederlandse Gins serveren? Dan hebben wij het niet alleen over Gin & Tonic bars op locaties zoals Amsterdam. Onze Nederlandse Gins vind je tegenwoordig in de meest trendy bars in steden als Londen, Kaapstad en Shanghai. Er zijn meerdere redenen hiervoor te bedenken. Ten eerste is Gin een afgeleid product van onze Jenever van weleer. Gin uit de lage landen kent dus al een eeuwenoude geschiedenis. Ten tweede zijn er ontzettend goede Nederlandse Gins op de markt verschenen. Dit ondermeer door de Gin & Tonic trend van de afgelopen jaren.

Gin & Tonics uit de Lage Lande

Tegenwoordig zijn er bijzonder veel Gins van eigen bodem te verkrijgen. Vooral uit onze kustprovincies duikt er de een na de andere Gin op. Zo kennen we Black Tomato Gin uit Zeeland. Hermit Gin uit Zuid Holland. Verder zijn er nog vele merken uit onze hoofdstad Amsterdam. Zoals Van Dyck Gin en V2C Gin. Maar gin kent sowieso een nauwe geschiedenis met de Lage Landen. Mede door onze zeevaart geschiedenis. Zodoende kwamen de Britten met Jenever in aanraking. Die er vervolgens een twist aan gaven en er Gin van maakten. De Hollandse zeevaart geschiedenis bracht ook specerijen en botanische kruiden naar de Lage Landen en de rest van Europa. Zo konden personen als Lucas Bols hun destillaten verder ontwikkeling met deze exotische ingrediënten. Zodoende hebben de rijke geschiedenis op het gebied van Gin en de jarenlange Gin & Tonic trend van Nederland en België echte Gin landen gemaakt.

Garneringen voor Gin & Tonics

Het blijft altijd een uitdaging. Welke garneringen passen nu goed in je Gin & Tonic? Veel hangt af van de botanische kruiden en fruitsoorten die bij de productie van de Gin worden gebruikt. Zo heeft de Nederlandse Catz Gin tonen van Vanille en Citrus. Zodoende zou limoen een goede garnering zijn voor een Gin & Tonic met deze gin. Gaat u een Gin & Tonic bereiden met V2C Classic Gin dan is Gember of Sinaasappel wellicht een goede garnering. Dit sluit perfect aan op de smaken die je uit de V2C Classic Gin kunt halen. De truc is dus om smaken op de juiste manier te combineren. Het is net koken met drank. Vaak kunt op internet allerlei goed tips terugvinden m.b.t. Gin & Tonic garnering. Zo biedt Gall&Gall allerlei handige online tips voor Gin & Tonic combinaties.

Gin Tonic bar op Locatie

Bent u opzoek naar een professioneel bedrijf dat Gin & Tonics op uw eigen locatie kan verzorgen? Dan bent u bij onze partner Shake and Serve Amsterdam aan het juiste adres. Zij helpen u graag met het verzorgen van heerlijke Gin & Tonics op uw evenement. Met een volledig verzorgd concept hoeft u nergens naar om te kijken. Shake and Amsterdam zorgt voor perfect uitgebalanceerde Gin & Tonics om zo uw gasten te verrassen!

Privacy & Cookies Kantoor Scheveningen
Cocktails maken en eten? Cocktail Workshop Wassenaar Cocktail Workshop Scheveningen Cocktail Workshop Den Haag Cocktail Workshop Hoek van Holland Cocktail shaken Wassenaar Cocktail shaken Scheveningen Workshop cocktail maken Scheveningen Workshop Salsa dansen Scheveningen Cocktail Workshop in de winter Cocktail Workshop in de zomer Cocktail Workshop Bedrijfsuitje Cocktail shaken tijdens familiedag Cocktail shaken met je vrienden Cocktail shaken vrijgezellenfeest Salsa dansen na een cocktail?