Offerte >
5 april 2020

Maak je eigen suikersiroop voor bij het cocktail shaken

Bij het houden van een workshop cocktail shaken door Justshakeit.nl, proberen we regelmatig wat nuttige weetjes en handige tips mee te geven. Dingen die je zelf ook thuis kan toepassen of proberen zonder dat je daarvoor uren van je tijd moet vrijhouden. Een van de dingen die we tijdens een workshop cocktail shaken in Scheveningen, Wassenaar of Hoek van Holland steevast in de groep gooien, is de kunst om zelf dingen te bereiden die je kunt gebruiken in een cocktail. Want wat je zelf maakt, is vaak beter. Een goed voorbeeld hiervan is suikersiroop; een ingrediënt dat bij heel wat cocktails voor de zoete toets zorgt. Je kunt het in bereide flessen van een liter kopen, maar je kan het in een mum van tijd ook zelf bereiden en dankzij een gouden tip zelfs lang bewaren. Om suikersiroop te bereiden, heb je niets meer nodig dan fijne kristalsuiker, water en een steelpan om alles op te warmen. Hierbij voeg je 2 delen suiker bij 1 deel water en warm je alles op zonder het te laten koken. Blijf opwarmen tot het laatste suikerkorreltje in het mengsel is verdwenen en laat het dan afkoelen. Voeg nog een paar druppeltjes citroensap aan toe (2 à 3 druppels per halve liter) en je suikersiroop is klaar voor gebruik. Dankzij het citroensap kan je de suiker in een koele omgeving een half jaar bewaren.

Leuke weetjes en handige tips tijdens een workshop cocktail shaken

Vind je deze tip ook handig! Denk dan eens na over een workshop cocktail shaken om deze en andere tips in de praktijk om te zetten.

Privacy & Cookies Kantoor Scheveningen
Cocktails maken en eten? Cocktail Workshop Wassenaar Cocktail Workshop Scheveningen Cocktail Workshop Den Haag Cocktail Workshop Hoek van Holland Cocktail shaken Wassenaar Cocktail shaken Scheveningen Workshop cocktail maken Scheveningen Workshop Salsa dansen Scheveningen Cocktail Workshop in de winter Cocktail Workshop in de zomer Cocktail Workshop Bedrijfsuitje Cocktail shaken tijdens familiedag Cocktail shaken met je vrienden Cocktail shaken vrijgezellenfeest Salsa dansen na een cocktail?