Offerte >
2 november 2020

Hoe gebruik je een muddler bij het cocktail shaken?

Voor het maken en shaken van de ideale cocktail heb je natuurlijk enkele cocktailwapens nodig. Een van de essentiële zaken die je altijd bij de hand moet hebben om bijvoorbeeld een mojito te maken, is een muddler. De muddler wordt ook weleens stumper of klungel genoemd… maar aangezien dat niet echt bekt, spreekt men in de cocktailwereld steeds over de muddler. Je kan er heel eenvoudig kruiden en andere ingrediënten mee pletten. Maar hoe gebruik je deze muddler nu en welke muddler kies je best? We bespreken het niet alleen in dit artikel maar ook tijdens onze workshop cocktail shaken. Want live ziet het er toch nog altijd iets beter uit!

Terwijl vroeger steeds een houten muddler werd gebruikt, kan je tegenwoordig ook voor metalen of plastieken muddlers kiezen. Met een houten muddler kan je ook eenvoudig ijsblokjes crushen en hij ziet er ook net iets cooler uit terwijl een metalen muddler met kleine tandjes onderaan dan weer ideaal is voor het persen van vruchten. Nadeel aan de houten muddler is dat hij wat meer onderhoud vraagt en dat je natuurlijk meer kans op bacteriën of schimmel hebt wanneer hij niet goed onderhouden wordt. Persoonlijk ga ik tegenwoordig voor een metalen muddler.

Bedoeling van een muddler tijdens het cocktail maken en cocktail shaken, is niet om alles zo snel mogelijk in pulp om te toveren, maar wel om de smaken en aroma’s geleidelijk vrij te geven. Gooi de ingrediënten in een mixglas, druk de muddler zachtjes op deze ingrediënten en draai hem dan zacht rond. Herhaal dit tot alles netjes geplet is. Meestal na 4 – 6 keer draaien.

Tijdens een workshop cocktail shaken van Justshakeit.nl leren we je natuurlijk ook hoe je precies met de muddler moet werken.

Privacy & Cookies Kantoor Scheveningen
Cocktails maken en eten? Cocktail Workshop Wassenaar Cocktail Workshop Scheveningen Cocktail Workshop Den Haag Cocktail Workshop Hoek van Holland Cocktail shaken Wassenaar Cocktail shaken Scheveningen Workshop cocktail maken Scheveningen Workshop Salsa dansen Scheveningen Cocktail Workshop in de winter Cocktail Workshop in de zomer Cocktail Workshop Bedrijfsuitje Cocktail shaken tijdens familiedag Cocktail shaken met je vrienden Cocktail shaken vrijgezellenfeest Salsa dansen na een cocktail?